MAAK KENNIS
MET DE WERELD
VAN KOFFIE
Wij begrijpen als geen ander dat deze hobby aanstekelijk werkt. Wijzelf zijn het levende bewijs dat deze hobby - in de meest positieve zin van het woord - flink uit de hand kan lopen. Ook wij blijven leren en zijn voortdurend bezig om koffie steeds dieper te doorgronden. Koffie is namelijk complex, mysterieus en altijd in ontwikkeling.
Tegenwoordig is alle informatie over koffie en koffiebereiding out in the open en toegankelijk voor iedereen. Geweldig! Boeken, video's, reviews, kritische meningen... er is nog nooit zoveel beschikbaar geweest.
Maar soms is het fijn om door iemand aan de hand te worden meegenomen, van begin tot eind. Iemand met een passie voor alles wat met koffie te maken heeft, die graag de tijd neemt om al zijn kennis en ervaring met jou te delen. Klinkt dat goed? Neem dan een kijkje bij ons aanbod aan workshops:
WORKSHOP
‘PROEVEN’
Newsflash! Koffie is geen smaak op zich. De soort koffieboon, herkomst en het verwerkingsproces zijn o.a. van grote invloed op de smaak. Door te ruiken en te proeven maak je kennis met de veelzijdigheid die specialty coffee te bieden heeft. Na deze workshop ‘koffie proeven’ zal geen koffie meer hetzelfde smaken! Yep, en dat is blijvend.
-
We starten met een koffie naar keuze en gebak van de ambachtelijke bakker naast onze studio.
Theorie
De herkomst van koffie
Arabica vs robusta
Verwerkingsprocessen en de invloed op smaak
Verschillende brandingen en de invloed op smaak
The SCA Flavor Wheel
Praktijk
Ontdekken van 3 verrassende specialty coffees
‘Cupping’ sessie
Ontdekken en herkennen van verschillende smaken
-
Datum en tijdstip in overleg
Op locatie bij Studio Dwèrs
Duur +/- 2 uur
Vanaf 3 personen
€40 per persoon
WORKSHOP
‘BARISTA’
Hé koffieliefhebber! Altijd al eens willen weten hoe ze bij jouw favoriete hotspot altijd zo’n lekkere cappuccino serveren? Wat voor handelingen er bij komen kijken? Of je dat thuis ook kan? Maalgraad, extractie, brewratio…wow! Geen zorgen, we vertellen je er graag alles over tijdens de workshop ‘barista’ bij Studo Dwèrs.
-
We starten met een koffie naar keuze en gebak van de ambachtelijke bakker naast onze studio.
Theorie
De herkomst van koffie
Arabica vs robusta
Verwerkingsprocessen en de invloed op smaak
Verschillende brandingen en de invloed op smaak
The SCA Flavor Wheel
Machines toegelicht
Stap voor stap naar een gebalanceerde espresso
Espresso-gebaseerde dranken toegelicht
Een koffieverpakking begrijpen
Praktijk
Machines toegelicht
Stap voor stap naar een gebalanceerde espresso
Proeven, beoordelen, bijsturen
Melk opschuimen voor latte art
Als het opschuimen goed gaat: basis latte art schenken
Je krijgt naslagwerk mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kunt! -
Datum en tijdstip in overleg
Op locatie bij Studio Dwèrs
Duur +/- 3 uur
Vanaf 2 personen
€70 per persoon
WORKSHOP
‘LATTE ART’
Iedereen in je omgeving weet inmiddels dat ze bij jou moeten zijn voor een lekkere, vers bereide koffie. Maar het oog wil ook wat! Soms wil je best even ‘shinen’ wanneer iemand een cappuccino bij je bestelt. Dat snappen wij. Maar hoe krijg je er nou gaddamme zo’n figuurtje in geschonken? Je bent bij het juiste adres!
-
We starten met een koffie naar keuze en gebak van de ambachtelijke bakker naast onze studio.
Theorie
Herkomst van latte art
Soorten melk
Temperatuur
Soorten melkkannetjes
Opschuimtechniek voor microschuim
Schenktechniek voor basis latte-art
Praktijk
Opschuimtechniek voor microschuim toepassen
Schenktechnieken voor basis latte-art toepassen
Invloed van soorten melkkannetjes
Schenken van een hart, rosetta, tulp
Je krijgt naslagwerk mee naar huis zodat je thuis ook aan de slag kunt! -
Datum en tijdstip in overleg
Op locatie bij Studio Dwèrs
Duur +/- 3 uur
Vanaf 2 personen tot maximaal 4 personen
€70 per persoon
workshop ervaringen
“Afgelopen week heb ik een barista koffieworkshop cadeau gedaan aan een vriend. De workshop was goed georganiseerd, professioneel en erg leerzaam! Bedankt!”
“Erg goed vermaakt tijdens de koffieproeverij bij Studio Dwèrs. Ik wist dat er verschillende soorten koffies bestonden, maar dat de smaken zo uiteenlopend zouden zijn had ik niet verwacht. Een hele nieuwe wereld. Gevaarlijk is het wel, want een ‘aromaatje-rood’ smaakt nu ook niet al te best meer.”
“Ik heb recent een koffieproeverij gehad bij Studio Dwèrs. Wat een toffe ervaring. Erg veel geleerd. Ik wist niet dat er zo'n fascinerende wereld achter een kop koffie verscholen zat. Echt een aanrader!”
“Ik was er wel een beetje klaar mee dat ik thuis geen gebalanceerde espresso kon bereiden. Keer op keer was ie zuur of ontzettend bitter. Eindelijk heb ik nu wat handvaten om thuis op een -totaal- andere manier aan de slag te gaan. En dat levert een totaal ander resultaat op! Heerlijke, smaakvolle espresso’s!”